БЛОКАДА ПУТА ЗБОГ КЛИЗИШТА У ГАБРОВЦУ
5.04.2015

БЛОКАДА ПУТА ЗБОГ КЛИЗИШТА У ГАБРОВЦУ

Мештани Габровца блокирали су пут према Нишу, захтевајући да се хитно санира клизиште у том насељу, које је пре годину дана урушило неколико кућа. Кажу, клизиште и даље ради, угрожено је још кућа, а обилне кише прете да погоршају ситуацију.

Помоћне просторије које су стајале уз кућу Љубише Дејића сравњене су са земљом. Више се не може ни замислити да је овде до пре годину дана стајала грађевина од чврстог материјала. Љубиши је одавно грађевинска инспекција забранила да користи кућу у Габровцу, а исељене су и комшије у кући поред његове. Бојан Милошевић каже да клизиште, које се активирало прошле године, сада угрожава и његову кућу. А нове кише тек се најављују. Живим са троје деце и супругом, од ове задње кише пукло је све до зграде. То траје од прошле године. Обраћали смо се надлежнима, нема одговора. плашим се за своју децу, каже Бојан Милошевић. Тридесетак мештана блокирало је пут ка Нишу на сат времена. На овај начин покушавају да скрену пажњу на свој проблем.

Видите да је сада алармантна ситуација, јер клизиште још више ради. Имамо клизишта на још два места – урушење пута изнад улице Победе и имамо једно клизиште које прети да затвори реку, каже оредседник Савета грађана Габровца Драган Ђорђевић. А река чека нову кишу потпуно небрањена у овом делу Габровца. Дрвеће ишчупано, полегло, а земља натопљена, порозна, лако се одрања. Општина Палилула поднела је захтев градском Штабу за ванредне ситуације. Где је стало, стварно не знам, каже Ђорђевић. Од заменика команданта Штаба за ванредне ситуације Жарка Ранковића сазнајемо да су и они свој део посла урадили. Ранковић је у телефонској изјави за ТВ Зона плус рекао да је 27. фебруара Штаб наложио Дирекцији за изградњу града да покрене поступак јавне набавке за пројекат санације клизишта у Габровцу. Затражено је да стручњаци то ураде по хитном поступку. Из Дирекције за изградњу града најављују детаљну информацију наредних дана.

ТВ ЗОНАплус – БЛОКАДА ПУТА ЗБОГ КЛИЗИШТА У ГАБРОВЦУ